Tandpleje til dit kæledyr

11 august 2021 Lykke Holzmann Søby

Fire ud af fem hunde og katte over tre år har en eller anden form for tandsygdom. Niveauet af tandsygdomme vil ofte udvikle sig og blive mere alvorlige med alderen. Det kan blive et reelt problem for dit kæledyr og er ikke kun ubehageligt for dem, men føre til mere alvorlige sundhedsmæssige bekymringer. Tandpleje er ikke kun vigtig for hunde og katte, men også mindre kæledyr som kaniner og marsvin. Vores kæledyr viser muligvis ikke tegn på, at de lider af tandproblemer, og derfor bliver det ofte ikke opdaget af ejere, der ellers er meget hensynsfulde hvad angår deres kæledyrs helbred.

Bakterielle infektioner i munden

Bakterielle infektioner i munden kan let forebygges og er et af de mest almindelige problemer, som dyrlæger diagnosticerer. Hvis det forbliver ubehandlet, vil det ofte føre til, at hårdt påvirkede tænder skal fjernes og kan føre til andre alvorlige helbredsproblemer såsom infektioner i nyrer, hjerte og lever.

I sine tidlige stadier kan man gøre noget ved det. Desværre opdages det oftest først når det er ret alvorligt, da kæledyr ofte ikke viser tegn på smerte. Selv kæledyr med ømt tandkød, en inficeret mund eller ødelagte tænder vil fortsat spise. De har brug for at spise for at overleve, og holder først op med det når smerterne bliver uudholdelige. Dette er bestemt ikke noget, vi vil sætte vores kæledyr igennem, hvis det kan undgås.

Tegn på Bakterielle infektioner du skal holde øje med, omfatter:

dårlig ånde

tandsten opbygges på tænderne

hævet, rødmet eller blødende tandkød

knækkede tænder

modvilje mod at spise hårdt mad

tegn på pus i nærheden af ​​tandkødet

Besøg den nærmeste dyreklinik

Hvis du bemærker nogle af disse tegn på dit kæledyr, er det bedst at komme i kontakt med din dyrlæge og få dem til at undersøge dit kæledyrs tænder. Dyrlæger vil ofte undersøge sygdommens sværhedsgrad. Med stigende sværhedsgrad af sygdommen, jo mere sandsynligt er det for dit kæledyr at kræve ekstraktioner af tænder, samt sekundære sundhedsproblemer andre steder i kroppen.

Hvis dit kæledyr har problemer med bisserne, så besøg denne dyreklinik i Billund og få den hjælp, I har behov for