Parterapi i København – når forholdet skal udvikles

02 september 2020 Astrid Pedersen

Måske har du hørt om parterapi – og forbinder det med langtrukne sessioner hvor lidende mænd lytter til deres koners endeløse kvababbelser over deres mange fortrædeligheder. Men sådan fungerer parterapi ikke, selv om det ofte er det billede vi bliver præsenteret for i medierne. Og desuden har parterapi rigtig mange flere funktioner end du muligvis går rundt og forestiller dig.

Hvem kan have glæde af parterapi?

Faktisk er parterapi ikke kun en rednings planke for forliste parforhold som dårligt kan holde sig oven vande. Parterapi kan også være en vej til udvikling af forholdet. Føler du at dit forhold står i stampe selv om det fungerer på mange planer kan parterapi hjælpe jer begge til en dybere forståelse af hverandre.

Det kan være rigtig spændende og udviklende at gå i parterapi med en person som man har kendt i mange år. Man kan hurtigt finde ud af at der er mange sider af personen som man ikke har lagt mærke til, og derfor ikke har lært at kende. Og på den måde kan man faktisk løfte parforholdet op på et helt nyt niveau.

Parterapi – når parforholdet skal afsluttes på en ordentlig måde

Der ud over kan parterapi også anvendes af par som ønsker at opløse forholdet ved skilsmisse eller samlivs ophør – og som ønsker at kunne fungere som venner derefter. Dette er især relevant for børnefamilier hvor far og mor ønsker at gøre samlivets ophør og livet derefter så smertefrit som muligt for børnene.

I denne forbindelse er det parterapeutens opgave at hjælpe parterne med at få rundet forholdet af på en fornuftig måde, og der ud over at facilitere håndteringen af fremtidige skærmydsler, for eksempel i forbindelse med samvær med børnene, nye kærester med videre.

Hvis du ønsker hjælp i form af parterapi kan du med fordel kontakte terapeut Camilla Wisøfeldt via hjemmesiden camillaw.dk