Mind begivenheder med en alliancering

13 august 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du gerne vil have et smykke der udover at pynte også markere specielle begivenheder i dit liv er en alliancering en perfekt ring. Allianceringe giver den mulighed at der kan sættes nye diamanter eller andre ædelstene ned ved store lejligheder. Hvilke lejligheder der udløser en ny sten er noget i helt selv bestemmer, men typisk kan det være begivenheder som fødselsdage, bryllupsdage, en fødsel, et nyt job eller et nyt hus.

Hvor stammer ædelstenene fra

De ædelstene der bliver brugt i allianceringe, bliver hentet op fra jorden fra mange forskellige lande. Mange diamanter kommer i dag fra Sydafrika, som siden midten af det 18ende århundrede har været storleverandør af diamanter. Men lande som Indien, Kenya og Australien kan også være med. 

Et land hvor mange andre ædelstene kommer fra er Sri Lanka, øen som de 4 verdensreligioner anser som paradis på jorden og hvor Adam satte sit første skridt har et væld af ædelstene i jorden. Lige fra de billige men smukke månesten og ametyst, til de mere dyre og sjældne safirer som kommer i mange forskellige farver. 

At arbejde med at hente diamanter og andre ædelstene op fra jorden kan være en risikabel affære, da der graves store og dybe huller i jorden, som så afstives med træ.

Kendte ædelstene

Verdens største diamant blev fundet i 1905 og var på over 3000 carat. Desværre mente man ikke at der var et marked for så stor en diamant at man valgte at kløve den og lave flere mindre. Den største, Afrika Stjerne, er på 540,2 carat og er i dag en del af de engelske kronjuveler. 

En anden kendt ædelsten er The Hope Diamond som man mener at forbande sin ejer. Mange ejere af diamanten er døde under mystiske omstændigheder. Diamanten er på 45,52 carat og er den største blå diamant der er fundet.