Med en boligadvokat sættes købers interesse i centrum

16 januar 2017 Amalie

Når det kommer til køb af egen bolig, står der meget på spil, ikke mindst økonomisk. For sælger er det derfor vigtigt, at man sørger for, at man skriver under på en fair købsaftale, hvor alt er ude i det åbne. Men i en bolighandel er ejendomsmæglerens salær betalt af sælger, og han eller hun vil derfor altid tage sig af denne sælgers interesser i et boligkøb. Ifølge den nye Ejendomsmæglerlov må ejendomsmægleren netop kun rådgive én part, og denne part er naturligvis den betalende sælger. Derudover kan ejendomsmægleren ikke drages til ansvar, hvis der skulle være fejl i de oplysninger, som køber modtager omkring boligen. Dette er blot få ud af mange gode grunde til, at man som køber bør anskaffe sig sin egen professionelle rådgivning. Og dette kan man gøre i form af en boligadvokat.

En boligadvokat har stor og specialiseret viden indenfor området, og ved præcis, hvad der skal holdes øje med i de underskrevne papirer for at sikre den købende part en rimelig aftale. Der er mange juridiske dokumenter, som skal læses og godkendes undervejs i en bolighandel, og dette kan godt blive uoverskueligt og forvirrende for en køber, der står uden egen professionel vejledning. Og når man som køber underskriver købsaftalen skriver man da også under på, at man er blevet vejledt deri. Det er derfor en ovenud god idé rent faktisk at sørge for en sådan vejledning. For hvis man som køber senere opdager punkter i de underskrevne aftaler, der ikke stemmer overens med ens forventninger og indtryk af købet, er man i problemer og står ikke stærkt med sin sag, da man netop har skrevet under på, at man har modtaget professionel vejledning inden underskriften.

Når man hyrer en boligadvokat er man altså sikret en professionel rådgiver, der varetager ens interesse i det altafgørende boligkøb, og dermed skaber tryghed i den store beslutning det er at købe egen bolig. Ønsker man en erfaren, effektiv og yderst kompetent boligadvokat, er et opkald til Hviid Advokater vejen frem. Hviid Advokater har over 27 års erfaring, og her kan man trygt stole på, at der bliver taget professionel hånd om den arbejdsopgave, det er, at godkende købsaftalen inden den bliver bindende. Hviid Advokater tilbyder uafhængige boligadvokater, der ikke varetager andres interesser end købers. Det betyder, at man som køber altid får retfærdige og sandfærdige anbefalinger, når det kommer til rådgivning om købsaftalen, tilstandsrapporten, servitutter, ejerskifteforsikring, referater fra grundejerforening eller ejerforening, samt finansieringstilbud – alle sammen drøftelser, hvor købers interesse altså sættes i centrum. 

Mød Hviids boligadvokat, Henrik Baastrandog hør mere om boligadvokatens rolle her.