Hvor vigtig er SCOP værdien for valget af varmepumpe?

28 december 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Hvis du er på udkig efter en varmepumpe, tror du måske, at det først og fremmest er SCOP værdien, som du skal se på, når du skal vælge en. SCOP-værdien siger nemlig noget om, hvor meget varme din varmepumpe producerer i forhold til hvor meget el den bruger. Det vil derfor være naturligt, at du tænker, at det må være et af de vigtigste parametre i forhold til at finde ud af, hvor effektiv varmepumpen er. 

Men det er det faktisk ikke. Og SCOP-værdien kan i hvert fald slet ikke stå alene, når du skal vælge en varmepumpe. Der er det vigtigt, at du også ser på mange andre parametre. Først og fremmest er det tilbagebetalingstiden. Altså den tid, det tager dig at betale din nye varmepumpe af med det, du sparer i forhold til din gamle varmekilde. 

Derudover er det også vigtigt, at du ser på T-CAP funktionen. Det er et udtryk for, hvor effektiv varmepumpen er til at varme op i både plus- og minusgrader. 

image

Hvilken varmepumpe er så bedst? 

Med alle de forskellige ting, som du skal se på, kan det være rart for dig, at du har en varmepumpe, som du kan tage udgangspunkt i i forhold til, hvad der vil være mest effektivt for dig. Der kan det for eksempel være smart, at du ser nærmere på varmepumper Panasonic. De har nemlig en rimelig kort tilbagebetalingstid grundet deres lave pris og har samtidig en høj T-CA funktion. 

Panasonic varmepumper har måske ikke den bedste SCOP-værdi, men når du sammenligner dem med, hvor godt de præsterer på de andre punkter, vil du hurtigt finde ud af, at de er nogle af de bedste på markedet. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at købe Panasonic varmepumper, er amalo.dk. Det er et firma, der har specialiseret sig i at forhandle, installere og servicere varmepumper.