Hvor meget skal en boligadvokat kende til en bestemt bolig?

30 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Når man skal beskue en bolig, så er der næsten lige så mange metoder at se det på, som der er sæt øjne i verden.

Og dette beror ikke alene på, hvad man egentlig synes om boligen, men også om hvad man har af interesser, part i boligen og job til dag dagligt, selvom disse to punkter nok flere gange vil overlappe hinanden.

For har man for eksempel at gøre med en ejendomsmægler, så er det jo vedkommendes opgave, at sælge boligen uden at lyve om dens beskaffenhed, selvfølgelig, mens en boligadvokat for en købende part nok vil se nærmere på, hvordan juraen ligger i forholdet med boligens ejerforhold, hvordan det skal ændres, hvad fremtidsudsigterne er med denne, og om det er en god investering at gøre sig med at bosætte sig dette sted.

Så er der håndværkeren, der vil se på, hvordan boligen er sammensat og sat op alt efter, hvad vedkommendes interesseområde og ekspertise ligger – specielt hvis der skal gøres noget ved boligen på et eller flere områder.

Indretningsarkitekten vil se nærmere på, hvordan indretninger er sat sammen fra de store til små elementer, mens selv arkitekten vil kigge på sådan nogle ting som linjer, punkter og måske putte hjemmet ind i en kontekst alt efter, hvornår den er opført – måske ringer husets arkitekt måske ligefrem en klokke her.

For køberne er det nok en sammensætning af flere ting til, hvor boligen ligger, ikke mindst prisen på den, om der er plads til at stifte familie eller netop leder efter noget, der skal nedskallere og passe til ens nuværende behov.

Sælgeren vil nok være interesseret i at få så meget for salget af boligen som muligt og helst hurtigst muligt, så man kan komme videre til at bo et andet sted og slippe for at betale to huslejer.

Leder du efter en god boligadvokat, så går du aldrig galt i byen hos eboligadvokat.dk.