Hvad karakteriserer den dygtige tekstforfatter?

07 april 2021 Cecilie Mortensen

Hvad er egentlig nogle af kendetegnene ved en dygtig tekstforfatter? Det skal vi se nærmere på i denne artikel. Det kan nemlig være til din fordel, hvis du ved, hvad du skal kigge efter, når du selv skal hyre hjælp til tekstforfatning. 

Hvad er typisk for en dygtig tekstforfatter? 

Der er flere ting, der karakteriserer en dygtig tekstforfatter, og det vil ofte være et tolkningsspørgsmål fra person til person, hvorvidt en tekst er god. Når det er sagt, så er der alligevel visse ting, der er kan gøre en tekstforfatter ekstra dygtig. 

Der skrives direkte til din målgruppe

En dygtig tekstforfatter er en, som kan skrive direkte til din målgruppe. Det er nemlig utrolig vigtigt, hvis du ønsker tekster, der er fængende og som kan holde deres opmærksomhed.

Der er flere forskellige måder at skrive til en målgruppe på. Det kan gøres ved, at skrivestilen matcher den tone, der er blandt ses ved din målgruppe. Det kan også gøres ved, at der tages fat i emner, værdier, udfordringer m.m., som typisk ses ved din målgruppe. 

Når teksterne er skrevet på denne måde, så er chancerne ekstra store for, at kunderne bedre kan relatere til dit brand. 

Der kan skrives til søgemaskinerne

Udover at teksterne gerne skal tale til din målgruppe, så skal teksterne også gerne skrives til søgemaskinerne. Det vil sige, at der blandt andet laves en søgeordsanalyse, så teksterne også har afsat i den måde, din kundegruppe søger på. Med tekster skrevet til søgemaskinerne, kan du derfor både ramme flere relevante kunder, du kan blive mere synlig i søgeresultaterne og du kan øge trafikken til din hjemmeside. Det skal selvfølgelig understreges, at dette kan tage tid – også selv efter teksterne er skrevet. 

Der skrives korrekt

Et sidste, men vigtigt, punkt er, at der skrives korrekt. Det har nemlig meget at sige for det indtryk, du giver dine besøgende.