Du kan lave de vildeste og mest kreative mønstre med mosaik fliser!

28 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Angående mosaik tænker man oftest på de der flotte vinduer, som man ser i kirker, hvor der er lavet de mest imponerende mønstre og hele afbildninger i mosaikruder; men man kan faktisk også få lidt af det hjem til ens selv, uden der er tale om glas.

Vi ser nemlig på mosaik fliser, som man kan købe mange steder, og så har man de flotte fliser i forskellige farver, som man kan lægge derhjemme på terrasse, udskifte et græsareal med mosaikfliser eller lægge dem et helt andet sted.

Og det behøver slet ikke være sådan nogle farvestrålende nogle, som man kender det fra kirken, da det også kan være nogle, der er mere afdæmpede i deres fremtoning og komplementerer hinanden.

Og så kommer det spændende ellers: nu skal man til at lægge dem i et vildt mønster, der passer med omgivelserne eller giver det noget kontrast.

Hvilket mønster skal dine mosaikfliser ligge i? 

Du kan her vælge den lidt sikre og konservative løsning, hvor du afmåler fliserne og lægger dem pænt i forlængelse af hinanden i samme facon, hvor det meste outrerede nok er, at de forskyder som lidt for hver række.

Farvevalget her er nok også lidt til den rolige side.

Men man kan jo også tage den kreative hat frem og lægge dem lidt mere på kryds og tværs, så det ser mere tilfældigt ud.

Eller man kan tæt på få det til at ligne et tilfældigt mønster, men når man kommer længere væk, kan man se, at der er en mening med galskaben.

Måske er man ligefrem så kreativ, at man skal ind at regne på, hvordan de skal ligge, fordi man netop vil have lavet en afbildning i ens mosaikfliser.

Det kan nok være smart at få professionelle fliselæggere til at lægge dem, så det ikke kommer til at gå galt.